Zoeken in deze blog

zaterdag 9 mei 2020

Wandeling Winkelsbroek Zevendonk

Door de coronacrisis was het enkele weken wandelen in de achtertuin, maar door de lichte versoepeling mag ik nu ook de kerktoren passeren.
Ik had nog een wandeling in het Winkelsbroek in Zevendonk op mijn verlanglijstje staan. Het is daar een moerasgebied en onder normale omstandigheden zeer drassig.
Door de droge periode die wij nu kennen is de wandeling goed begaanbaar. Je kan parkeren op de parking achter de kerk van Zevendonk en dan start je in zuidelijke richting te wandelen 
(Das naar rechts). Je blijft steeds rechtdoor wandelen tot je in de imkerweg aankomt, hier staat ook een infobord van Natuurpunt. Vanaf hier staat de wandeling goed aangegeven. Je volgt in het eerste deel een onverharde landweg, zodra deze aan het bos komt krijg je een smaler bospad voorgeschoteld. Van zodra je de kaliebeek hebt overgestoken wordt je nu getrakteerd op een prachtig wilde bloemenveld. Je blijft de kaliebeek volgen, het weidelandschap wordt vervangen door bos en moerasgebied. Je kan daar waar de wandeling links afdraait, ook rechtdoor de kaliebeek blijven volgen, een korte broek wordt hier ten stelligste afgeraden. Wij baande ons een weg tussen de netels en rietgewas tot een brede zandweg ons pad kruiste. Hier zijn wij links richting Winkel gegaan om daarna richting Balderij te wandelen, hier liggen nog enkele privé vijvers. Na een toertje rond de vijver van de fam. Dierckx, opnieuw richting Zevendonk gewandeld. Halverwege onze retourweg hebben wij de aangegeven wandelroute opnieuw gevolgd. Op één van de vijvers kregen wij nog een live versie van We all stand together van Paul  McCartney & The frog chorus door een klein honderd koppige kikkerkoor. Via dezelfde route als je gekomen bent, geraak je ook opnieuw aan de parking. De originele wandelroute is 7km lang, onze versie eerder 13km. Je kan de routebeschrijving vinden op de website van Natuurpunt.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten